Növényvédő és Kártevőirtó Kft.

Cégünkről


 

A Növényvédő és Kártevőirtó Kft  magánszemélyek által alapított társaság. Cégünk 1989 óta végzi tevékenységét. Jelenleg 7 fő egészségügyi gázmesteri, 3 fő növényvédő szakmérnöki, és 2 fő egészségőr fertőtlenítői, továbbá 12 fő kártevőirtó szakmunkás és 2 fő növényvédő szakmunkás végzettséggel rendelkező munkatárs vesz részt a szolgáltatásaink végrehajtásában.

Vállalkozásunk rendelkezik minden olyan jogi, technológiai és technikai feltétellel , amely a tevékenységi körben szereplő szolgáltatások ellátásához szükséges. Növényvédelemben használt permetezőgépeink a jelenlegi csúcstechnológiát képviselik.

 

2000-től ISO 9001 szabvány szerint tanúsított cég vagyunk. 2003-tól integrált minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszert alakítottunk ki és tartunk fenn (ISO 9001 és ISO 14001). 2010-től munkehelyi egészségvédelem és biztonsági irányítási rendszert vezettünk be (ISO 45001). 2017-től  megfelelünk a kártevő-menetesítési szolgáltatások és kompetenciák szabványnak (MSZ EN 16636). Ezzel lehetővé vált a minőség folyamatos biztosítása is . Munkánkat a vonatkozó szakmai, környezetvédelmi és egészségügyi előírások betartásával végezzük. Megrendelőink egyre magasabb színvonalú kiszolgálását és az alkalmazott vegyi anyagok környezetünkre gyakorolt hatásának minimalizálását mindig újabb anyagok és technológiák alkalmazásával igyekszünk biztosítani. Jól szervezett és folyamatosan ellenőrzött munkavégzéssel fokozzuk megbízhatóságunkat.

 

 

 

       

            

 

Tevékenységi köreink

Növényvédelem

Fák permetezése - Elsősorban városok közterületeinek, parkjainak speciális növényvédelmi munkáit végezzük az ország egész területén, pl. vadgesztenye aknázómoly, platán csipkéspoloska stb. permetezése.


Technológiája a következő: Speciális nagynyomású, légporlasztásos permetezőgéppel történik a munkavégzés. A nagynyomású levegő segítségével a fát átfújva, a leveleket megpörgetve biztosítjuk a permetlé egyenletes eloszlását a levelek felületén. A gépen található elektrosztatikus szórófej felhasználásával csökkentjük az elsodródás veszélyét, illetve a jobb tapadást tudunk előidézni. A felhasznált anyagok olyan növényvédő szer készítmények, amelyek engedélyokirata lehetővé teszi a közterületen történő védekezést.

 

 

Egyéb Veszélyes károsítók (Gyapjas pille, szövőlepke) ellen is védekezünk.

 

Gyomirtás - szelektív és totális


Parlagfű irtása -

 

Nád-, gyékény- és sarjrtás - Külön említést érdemel a nádirtásban elért eredményeink (csatorna partok) 300 km

 

Fainjektálás - az egyedi fák kezelésére alkalmas eljárás során a növényvédő szert a fába juttatjuk bele, amely a szállítószövetek segítségével eljut a megfelelő helyre: pl. legfelső levelekbe Vadgesztenye aknázómoly kártételének egész éves megszüntetéséhez.

 

Tápanyag utánpótlás - kedvezőtlen körülmények között élő fák, bokrok számára - ahol a hagyományos talajmunkával is járó tápanyag utánpótlás nem megoldható - tápanyagot és fertőtlenítő anyagot tudunk kijuttatni a talaj 80 cm-es mélységéig, 35 bár nyomáson, úgy hogy 9 bár nyomású levegő végzi közben a talaj lazítását.
Ennek a szettnek a neve FERT AIR-2 folyékony műtrágya + levegő injektor.

 

Kullancsirtás - Jelenleg nincs engedélyezett a kullancsok elleni védekezésre.

 

Kártevőirtás

Rágcsálóirtás -  Szakvállalatunk a legkorszerűbb irtószerek és speciális szerelvények szakszerű felhasználásával végzi a hatékony rágcsáló-mentesítést, majd azt követően a kártevő-mentes állapot fenntartását.


Rovarirtás -  A szakma valamennyi területén dolgozunk / egészségügyi kártevők, élelmiszer kártevők irtása/

 

 

Terménygázosítás - gabonafélék gázosítása ömlesztve és silóban
                                 - csomagolt és zsákos áruk kezelése

                                 - malomgázosítás

 

 

Raktárfertőtlenítés: Terményraktárak betárolás előtti fertőtlenítése permetezéses eljárással tartós hatást biztosító szerekkel, pl.Reldán 40 EC ill. szükség szerint gázosítás utáni zárópermetezés.