Növényvédő és Kártevőirtó Kft.

Témakörök


Új kérdés küldése ››

Hangyairtás


A boltokban kapható hangyairtó szerek milyen hatékonysággal bírnak? Ki lehet velük irtani a hangyákat?

Legtöbb esetben igen, ha mégsem annak általában nem az irtószer az oka, hanem a felhasználás módja. Sokszor apró részleteket nem veszünk észre, amelyek az irtások sikertelenségét okozhatják.


Családiházban élünk és az egyik szobát évről évre szárnyashangyák lepik el. Már kipróbáltam a boltokban kapható hangyairtó sprayt, de minden évben visszatérnek? Mit javasol?

Valahol a közelben életerős hangyaboly van, ami évről-évre kinövi a fészkét. A szárnyas egyedek az ismert fajok ivaros képviselői és a tavaszi rajzáskor elindulnak fészkelőhelyet keresni, új családot létrehozni. Az aerosolok többsége kontakt szer, tehát a hangyának át kell mennie a méregmezőn, hogy elpusztuljon. Az ivaros alakok nagyobb testűek, ezért hosszabb időn keresztül tart az elpusztulásuk. Ebben az esetben többszöri egyéni kezelést kell alkalmazni, vagy szakemberthívni, mert nekik több lehetőség van a kezükben. Amennyiben nem külső területről jönnek, hanem a lakásból (fal, padozat), hatalmas károkat okozhatnak, ebben az esetben mindenképpen forduljanak szakemberhez.


Kertesházban lakom és minden tavasszal megjelennek a hangyák a lakásban. Mia az oka ennek?

Ébred a természet. A rajzás ilyenkor indul meg és a királynők keresik a megfelelő fészkelőhelyet. Valószínűleg a lakásában sok önáltal nem látott repedés van, ami kapcsolatban van a külső környezettel és a hangyák ezeken keresztül elindulva bejutnak a lakásba. Szerencsés esetben házilag egy-két hangyacsapda megoldja a problémát.


Milyen lehetőségek vannak a hangyairtásra?

Többféle megoldás is van, amelyeket a honlapon megtalál. Környezetére figyelve kezdje csapdával, sok esetben egy ragasztólapra kihelyezett kockacukor is megoldja a problémát.


Milyen gyakorisággal kell hangyairtást végezni, ahhoz hogy teljesen eltűnjenek?

Megfelelően kivitelezett, komplex kezelés esetén egy kezelés egy évre is elegendő lehet.