Növényvédő és Kártevőirtó Kft.

Témakörök


Új kérdés küldése ››

Darázsirtás


Az erkélyemen több darázsfészek is van, már megpróbáltam lefújni őket többféle darázsirtóval is, de alig-alig potyognak. Milyen szert tudnának nekem ajánlani ellenük?

Kérem írja meg nekünk pontosan, hogy milyen szert használt, hogy tudjuk mely hatóanyaggal próblkozott sikertelenül.


Családi házunk kertjében nagyon sok darázs van a tavaszi időszakban. Két madárodút is fölszereltünk, de sajnos mindkettőbe betelepedtek a darazsak. Szeretném, ha a madarak használhatnák az odút. Hogyan irthatom ki a darazsakat az odúból? Hogyan akadályozhatom meg, hogy a darazsak újra birtokba vegyék az odút?

Protect darázsirtó spray kapható boltokban. Kisebb fertőzés esetén ez megoldást jelent. Megelőzésképpen Red Top légyfogó üztembe állítása is segíthet. Ha a probléma állandósul és nagyobb mértékűvé válik, akkor már a mi vagy más szakember segítségére lesz szükség.


Nem látunk darázsfészket, azonban a tetőnél rengeteg darázs van, nem tudom mit tehetnénk. Kérem adjanak nekünk tanácsot.

Tájékozódjanak a padláson is, figyeljék meg honnan jönnek elő. Ha szerencséje van "csak" padlásdarázs (francia darázs), ezeket esti vagy a hajnali órákban a boltban kapható darázsirtó aerosollal le lehet irtani, a fészket leverni. Az egyéb darázsfajok (kecske, német, ló) sokkal veszélyesebbek, egy fészekben több száz rovar is található. Ebben az esetben kérje szakember segítségét a fészek felderítésére és a darazsakirtására. Amennyiben nem sikerül megoldani a problémát keressenek fel és segítünk.


A darazsak irtása miért csak az esti órákban történhet?

Nem csak az esti órákban történhet, hanem a hajnali órák is alkalmasak. Erre azért van szükség, mert a darazsak estefelé beülnek a fészekbe és így az összes darázs egyszerre elpusztítható. Továbbá az esti, éjszakai órákban lehül a levegő és a lelassult darazsak kevésbé veszélyesk.


Milyen rovarölő permetszert tudnának ajánlani a darazsak(ló,kecske,német)teljes kiirtásához??? Egy tűzoltó

Amit közvetlenül meg tud vásárolni, azok a darázsirtó spray-k. (Protect, Vape, Duracid stb.) Permetezőszerek közül szabadforgalomban nincs olyan, csak a növényvédőszerek között, melyek a méhekre kifejezetten veszélyes, kontakt szerek, nagy dózisban. Bármely készítményt a hajnali vagy az esti órákban kell alkalmazni. Védőöltözet használata javasolt. Tisztelettel: Takács Zoltán


Milyen rovarölő permetszert tudnának ajánlani a darazsak(ló,kecske,német)teljes kiirtásához??? Egy tűzoltó

Amit közvetlenül meg tud vásárolni, azok a darázsirtó spray-k. (Protect, Vape, Duracid stb.) Permetezőszerek közül szabadforgalomban nincs olyan, csak a növényvédőszerek között, melyek a méhekre kifejezetten veszélyes, kontakt szerek, nagy dózisban. Bármely készítményt a hajnali vagy az esti órákban kell alkalmazni. Védőöltözet használata javasolt. Tisztelettel: Takács Zoltán


hol,és mijen árban lehet megvásárolni ezeket a darázsírto termékeket,és ha szakemberhez fordulunk,egy ilyen írtás is mennyibe kerül?karcagi lakos vagyok.

Amit közvetlenül meg tud vásárolni, azok a darázsirtó spray-k. (Protect, Vape, Duracid stb.) Permetezőszerek közül szabadforgalomban nincs olyan, csak a növényvédőszerek között, melyek a méhekre kifejezetten veszélyes, kontakt szerek, nagy dózisban. Bármely készítményt a hajnali vagy az esti órákban kell alkalmazni. Védőöltözet használata javasolt. Agroker, Gazdabolt, Háztartási bolt, Multi áruházlánc. Nem tudom mekkora felületen kell irtani , mekkora a fertőzöttség, hány fészek van, milyen faj stb. Ezért árat sem tudok adni. Tisztelettel: Takács Zoltán


A gázóraszekrénybe beköltöztek a darazsak, és egyre nagyobbra épitik a fészküket.Szeretném megszüntetni őket, de nem tudom hogyan, és félek is a darázscsipéstől, ezért is nem háborgattam eddig őket, de egyre többen vannak. Hogyan tudom őket kiirtani?

Amennyiben a darázsfészek nyitott( a darazsak kívül ülnek) padlázsdarázzsal állunk szemben.A hajnali órákban ha egy kicsit lehült az idő és a rovarok lelessulnak, egy darázsirtó aerosollal könnyedén lefújhatók. Ha a darazsak egy gömb formájú fészekben tanyáznak az már veszélyesebb. Ugyanis egy ilyen fészekben akár több ezer rovar is lehet.Ez esetben inkább bízza szakemberre.


A padlásunkon és a melléképületek tetején már sikeresen kiírtottuk a darazsakat, de azok továbbra is eszik a szőlőt, bár lényegesen kisebb számban. Szeretném kérdezni, hogy mekkora a darazsak "hatótávolsága", vagyis milyen messzire repülnek el a gyümölcsök kedvéért. Ezügyben nem találtam adatot a neten. Válaszát előre is köszönöm. Anna Szolnokról

Kedves Darabos Anna! A darazsak több km-es távolságot is képesek megtenni, ha nincs közelebb számukra nedvességben gazdag táplálék. A szőlőn eszegető darazsak számának csökkentésére javasolom Biostop darázscsapda, vagy Red Top légy állomás elhelyezését a szőlő közelében. A csapdát az uralkodó széliránynak megfelelően kell kb. 4-6 m magasságban elhelyezni (pl.: egy faágon), amely illatanyagának köszönhetően odavonza a darazsakat, így nagymértékben csökkenteni tudja azok számát. Tisztelettel: Takács Zoltán