Növényvédő és Kártevőirtó Kft.

Telephelyfejlesztés


Társaságunknál 2014. szeptember 23.-tól megvalósul a Telephelyfejlesztés a Növényvédő és Kártevőirtó Kft-nél a szolgáltatás színvonalának növelése érdekében megújuló energia hasznosításával” című DAOP-1.1.1/DE-13-2013 azonosítószámú projekt, amely a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával jön létre.

A fejlesztés célja: A meglévő, működő telephelyünk energiaellátását megújuló energiaforrás alkalmazásával kívánjuk biztosítani a környezettudatosság szellemében, továbbá a beruházás a telephely modernizációját, kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni, társaságunk versenyképességének megőrzése, növelése, valamint a foglalkoztatottság növelése érdekében.  

 

A projekt címe, célja: „Telephelyfejlesztés a Növényvédő és Kártevőirtó Kft-nél a szolgáltatás színvonalának növelése érdekében megújuló energia hasznosításával”

A kedvezményezett neve: Növényvédő és Kártevőirtó Kft.

A támogatás összege: 13,78 millió Forint

A projekt azonosítószáma: DAOP-1.1.1/DE-13-2013-0086

A projekt megkezdésének időpontja: 2014. szeptember 23.

A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2015. június 15. 

 

A fejlesztés helye:

 

 

www.darfu.hu

Befejezés

2015. július 21.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

BEFEJEZŐDÖTT A NÖVÉNYVÉDŐ ÉS KÁRTEVŐIRTÓ KFT-NÉL VÉGREHAJTOTT TELEPHELYFEJLESZTÉS

 

A Telephelyfejlesztés a Növényvédő és Kártevőirtó Kft-nél, a szolgáltatás színvonalának növelése érdekében megújuló energia hasznosításával, 13, 78 millió forint Európai Uniós támogatás segítségével valósult meg.

 

A Növényvédő és Kártevőirtó Kft. telephely fejlesztésének kiindulási alapja, a meglévő, működő telephelyünk modernizációja, kihasználtságának növelése, cégünk versenyképességének megőrzése, növelése, valamint a foglalkoztatással kapcsolatos munkahely megtartás és teremtés. A beruházásnak köszönhetően társaságunk 18 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 2 darab új munkahelyet teremt. A 2014. szeptember 23.-án indult fejlesztés eredményeként, a meglévő irodaház felső szintjén kialakításra került 128,27 m2 alapterületű, több, a cégünk tevékenységéhez szorosan kapcsolódó helyiség, mint például egy multifunkciós tárgyaló, amely a dolgozók folyamatos oktatására és a stratégiai tárgyalások lebonyolítására szolgál. Irattár, amely a több mint 25 évre visszatekintő cégmúlt miatt felhalmozódott jelentős mennyiségű irat tárolására, katalogizálására szolgál. Elkészült egy pihenőszoba a dolgozók egészségvédelme, és munkabiztonsága érdekében, a folyamatos 24 órás üzemelés miatt. Megépült egy könyvtár, ahol a szakmai ismeretterjesztő könyvek kerültek tárolásra. A növényvédelmi tudományos kísérletek ellenőrzésére a kártevők és kórokozok megfigyelésére, és nem utolsó sorban a szakértői tevékenység magas szintre fejlesztése céljából, egy mikroszkóppal, és berendezésekkel felszerelt labor került létrehozásra. Az irodaépület földszintjén, 4,31 m2 területű akadálymentes vizesblokk került kialakításra. A beruházás eredményeként, az ingatlan tetejére 51 db polikristályos napelem került felszerelésre, amelyek inverteren keresztül táplálják, a megtermelt energiát, a cégünk áramhálózatába. A megújuló napelemes energiaforrások által ellátott, fűtés-hűtés-világítási rendszer hozzájárul környezetünk kíméléséhez és a társaságunknál dolgozók komfort érzetének fokozásához. A fejlesztés hatására, minimálisra csökken az épület teljes energia költsége, emellett az éves szinten elérhető energia-megtakarítás, és az üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős mértékű csökkenése érhető el. A kivitelezői munkálatok megvalósítása sikeresen lezajlott, a projekt 2015. június 26.-án akadálymentesen lezárult. 

 

A projekt, a Dél-alföldi Operatív Program keretében valósul meg, és a DAOP-1.1.1/DE-13-2013-0086 azonosító számú Telephelyfejlesztés a Növényvédő és Kártevőirtó Kft-nél a szolgáltatás színvonalának növelése érdekében megújuló energia hasznosításával” című projekt céljainak megvalósításához, az Európai Unió és a Magyar Állam 13,78 millió forint, támogatást nyújtott.

 

 

További információ kérhető:

 

Takács Zoltán, sajtóreferens

Tel.: 30/ 9150941

Email: takacs04@t-online.hu

 

 

www.szechenyi2020.hu