Állattartó telepek fertőtlenítése

Fertőtlenítő eljárás

Az épületek és gépek mikroorganizmusok (vírus, baktérium, gomba, mikoplazma, prion) elleni kémiai fertőtlenítése, több komponensű hatóanyaggal, rövid munkaegészségügyi várakozási idővel.

Az alombogár, mint mikroorganizmus hordozó, sikertelenné teheti a fertőtlenítési munkát, ezért ennek irtása kötelező. Az irtást a fertőtlenítést megelőzően, permetezéses eljárással végezzük el.

A fertőtlenítés eredményes elvégzéséhez feltétel, hogy az épület belső hőmérséklete 15-20 0C körüli legyen.

Az alkalmazandó technológiák

Nagynyomású mobil tömlős permetezőgéppel lemosásszerűen kezeljük az adott felületet. Ezzel a felület és a benne lévő anyagok gőztenziója következtében, a hatóanyagok bejutnak a porózus felületek és eszközök belsejébe is. Porózus felületek esetén 1-2 cm mélységig hatnak ezen anyagok. Padozatnál beáztatás szerűen, ameddig az anyag képes belejutni. Csempézett felület, vagy egyéb vízlepergető felület esetén nincs mélységi behatás. Hidegköd - képző géppel történő kijutatás, amely üzemelés közben is elvégezhető. A fertőtlenítést befejeztével, az újravakolással és meszeléssel (szintén fertőtlenítő hatású) az eredményesség tovább fokozható, ezt követően az épület használható lesz. A kijuttatási hőmérséklet akár 10 0C körüli hőmérsékleten is történhet, még akkor is 95%-os hatásfokot is elérhetünk.Nyilván 20 0C körül már, a 100 % közeli eredményesség biztosítható.