Nád-, gyékény-, sarjirtás

Nád- és gyékényirtás

Öntözőcsatornák, belvízvezető csatornák területén, melyek Vízgazdálkodási Társulások és Önkormányzatok kezelésében tartott csatornák partjainak növényvédőszeres kezelését jelenti.

A nádirtást és gyékényirtást nagy teljesítményű, elektrosztatikus szórófejjel ellátott permetezőgéppel végezzük augusztus-szeptemberben. Ezzel adott felületen több évre megoldjuk, a nádvágás problémáját és a csatorna eltömődésének veszélyét.

A csatorna tisztítás költségei lecsökkennek az elszáradt gyékény – és nád szárának irtás utáni levágására. A következő évben 0-2 %-a jön fel, vagy telepszik meg újra. Négy – öt év is eltelik mire újra megközelíti, a kezelést megelőző szintet.

Sarjirtás

Közutak mellett végzett évelő gyomok, kivágott fák és bokrok előtörő sarjainak kezelése lokálisan, csak a problémás terület kezelésével. A sarjirtás permetezéses eljárással, kézi állítható szóráskúpú szórópisztollyal vagy összefüggő felületek esetén elektrosztatikus szórófejjel ellátott permetezőgéppel, környezetkímélő technológiával zajlik, esetleg ecseteléssel, 0 napos munkaegészségügyi várakozási idővel.