Fertőtlenítő eljárás
Élelmiszerelőállító egységek és raktárak fertőtlenítése mikrorganizmusok ellen
Élelmiszerelőállító egységeknél ritkán fellépő baktériumos vagy gombás fertőzések esetén alkalmazott eljárás.
Az alkalmazandó technológiák
Nagynyomású, mobil, tömlős permetezőgéppel lemosásszerűen kezeljük az adott felületet. Ezzel a felület és a benne lévő anyagok gőztenziója következtében, a hatóanyagok bejutnak a porózus felületek és eszközök belsejébe is. Porózus felületek esetén 1-2 cm mélységig hatnak ezen anyagok. Padozatnál beáztatás szerűen, ameddig az anyag képes belejutni. Csempézett felület, vagy egyéb vízlepergető felület esetén, nincs mélységi behatás. Hidegköd - képző géppel történő kijuttatás, amely üzemelés közben is elvégezhető.